Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /data/sites/web/holemans-groupbe/www/wp-includes/functions.wp-styles.php on line 90
Zwembaden - Holemans Group
Over Ons

HOLEMANS GROUP wordt bestuurd door Yannick Holemans en zijn partner Britt Verhaegen, een team dat erg op elkaar ingespeeld is. Met het oprichten van HOLEMANS GROUP willen we onze trouwe klanten graag nog steeds van dienst zijn, maar richten we ons ook op grotere en complexere installaties zoals aanbestedingen, scholen en rusthuizen.

U kan steeds vrijblijvend terecht bij ons voor het plaatsen van verwarmingsketels, radiatoren, airco’s, stuurkasten voor stooklokalen en al uw zwembadrealisaties.

Graag zijn we uw partner voor al uw HVAC en/of zwembadtechnieken.

Overzicht
  • 2021 – heden Holemans Group
  • 2008 – 2021 Holemans Bvba

Zwembaden

Bouwkundig zwembad

Werkwijze

· Eerst graven we de put uit. De kosten van de grondwerken zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de ligging, de hoeveelheid afvoer van zand en andere eventuele voorbereidingen.
· Dan plaatsen we een betonnen vloerplaat. Het beton zal met een mixer en betonpomp op de werf geleverd worden.
· Daarna doen we de opbouw van de muren. Het materiaal dat we daarvoor gebruiken is afhankelijk van de gekozen afwerking.
· Hierna voeren we de verdere afwerking uit en plaatsen we de technische installatie.

Op een bouwkundig zwembad krijgt u 10 jaar garantie.

Personalisatie

Een bouwkundig zwembad wordt volledig naar uw wensen gemaakt en kan dus op alle mogelijke vlakken gepersonaliseerd worden. De keuze van afwerking bepaalt het materiaal voor de opbouw van de muren:

· Als u voor een duurzame en luxueuze afwerking kiest zoals keramische tegels of glasmozaïek, dan raden we een gegoten beton, Stepoc (bekistingsblokken) of gemetselde betonblokken aan. We behandelen deze materialen altijd met een waterdicht product.
· Als u voor een liner (1,50mm) kiest, dan raden we polystyreenblokken. Polystyreen heeft verschillende voordelen. Het is isolerend, licht van gewicht, veel sneller opgebouwd dan betonblokken of Stepoc en voordeliger in prijs. We vullen blokken ook op met beton zodat het een solide betonmuur vormt.
· Als uw grondwaterpeil altijd hoog is, dan raden we het gebruik van beton of Stepoc aan. Zo is de kuip beschermd tegen een constante waterdruk. Ook is het raadzaam om een drainageleiding met pompsysteem aan te leggen. Zo’n systeem verlaagt het waterpeil en ontlast de kuip van eventuele waterdruk.

Verder zijn er nog verschillende manieren om een bouwkundig zwembad af te werken: met onderloop of overloop, skimmer, watervaleffect, plage, enzovoort.

Voordelen

· Een bouwkundig zwembad kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Als u graag een binnenzwembad wenst, is het wel noodzakelijk om een ontvochtiger te plaatsten. U wilt zeker geen beslagen ruiten in uw zwembadruimte.
· Alle afmetingen, vormen en andere wensen zijn mogelijk.
· Bouwkundige zwembaden hebben een zeer lange levensduur.

Verwarming

De ideale watertemperatuur is voor iedereen verschillend, maar gemiddeld ligt die tussen de 28°C en 32°C. De warmte van de zon is niet voldoende om deze temperaturen te bereiken. Het plaatsen van een verwarmingsinstallatie is daardoor noodzakelijk. Een warmtepomp wordt het vaakst gebruikt, maar er zijn ook andere optie’s: een CV-installatie met warmtewisselaar, een externe verwarming op gas of zonnecollectoren op het dak.

Als u uw zwembad verwarmt, kunt u ook best investeren in een goede afdekking. Dat kan bv. met een rolluik met solar lamellen. De lamellen hebben vier voordelen:

· Een beter warmtebehoud van het water
· Een betere opwarming van het water
· Een minder snelle verdamping van het water
· Extra veiligheid voor kinderen

Kostprijs

Doordat het plaatsen van een bouwkundig zwembad arbeidsintensiever is dan het plaatsen van een monoblock, ligt de kostprijs van een bouwkundig zwembad hoger.

TOTAALPROJECTEN: Een zwembad is meer dan alleen een zwembad. Geen zin om op zoek te gaan naar iemand die de tuin heraanlegt of wenst u een poolhouse of terras rondom uw zwembad?

Totaaloplossing

Ook voor de heraanleg van uw terras of klinkerpaden kan u bij ons terecht.

Vlekkeloze samenwerking

Bij ons wordt dit allemaal voor u geregeld, we werken hiervoor al jaren met dezelfde mensen die experts zijn in hun vakgebied, waardoor we een vlekkeloze samenwerking kunnen garanderen. Zij komen naar uw wensen luisteren en wij regelen het technische aspect en de naadloze opeenvolging van de werken. Eerlijk en transparant, zoals het ook met uw zwembad zal verlopen.

Lang genieten van uw zwembad

Dankzij een zwembadrenovatie geniet u opnieuw 20 jaar of langer van uw zwembad

Renovaties

Een zwembadrenovatie is aanzienlijk goedkoper dan het plaatsen van een nieuw zwembad. Een renovatie neemt bovendien meestal weinig tijd in beslag. We sparen namelijk de grote constructiewerken uit.

Renovatie van uw zwembad

We verwijderen de oude folie en isoleren uw zwembad opnieuw. Eventueel plaatsen we een automatische afdekking en we kijken alle leidingen na, die we eveneens opnieuw kunnen aanleggen.