Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /data/sites/web/holemans-groupbe/www/wp-includes/functions.wp-styles.php on line 90
HVAC - Holemans Group
Over Ons

HOLEMANS GROUP wordt bestuurd door Yannick Holemans en zijn partner Britt Verhaegen, een team dat erg op elkaar ingespeeld is. Met het oprichten van HOLEMANS GROUP willen we onze trouwe klanten graag nog steeds van dienst zijn, maar richten we ons ook op grotere en complexere installaties zoals aanbestedingen, scholen en rusthuizen.

U kan steeds vrijblijvend terecht bij ons voor het plaatsen van verwarmingsketels, radiatoren, airco’s, stuurkasten voor stooklokalen en al uw zwembadrealisaties.

Graag zijn we uw partner voor al uw HVAC en/of zwembadtechnieken.

Overzicht
  • 2021 – heden Holemans Group
  • 2008 – 2021 Holemans Bvba

HVAC

Wat is "HVAC"?

HVAC is de Engelse afkorting van heating (verwarming), ventilation (ventilatie) en air conditioning (airconditioning of koeling)

Tevens zijn wij ook erkend als G1, Cerga en Cedicol installateur

Voor welke soorten verwarmingsinstallaties kunt u bij ons terecht?

Wij plaatsen zowel mazout- en gasinstallaties, alsook vloerverwarming en warmtepompen. Dit alles uiteraard in samenspraak met de klant, en we kijken naar wat voor uw woning de beste en voordeligste optie is.

Naast het plaatsen en onderhouden van centrale verwarming kunnen we indien nodig uiteraard ook herstellingen uitvoeren. Ook indien u een installatie hebt laten plaatsen door een andere firma kunnen we deze herstellen en onderhouden.

Wenst u graag meer info of meteen een afspraak, contacteer ons dan vandaag nog voor een vrijblijvende prijsofferte op maat.

Verwarming

Een groot voordeel van vloerverwarming is de lage energiekost. Zo is het mogelijk om een aangename kamertemperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten.

Het systeem werkt op een lage watertemperatuur van zo’n 45°C. Verwarmen op een lage watertemperatuur verricht dan ook veel minder energie dan radiatoren of convectoren, die een grotere watertemperatuur vereisen. Deze werkt met een stralingswarmte via verwarmingsbuizen onder de vloer. Deze buizen worden op een vaste afstand van elkaar gelegd. Door deze gelijkmatige warmteverdeling in de grond bereik je sneller het comfortgevoel. Deze voelt ‘aangenamer’ aan als de radiatorverwarming en hierdoor kan je dus gerust de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te verkrijgen.

Stuur ons uw plannen door, en wij bezorgen een offerte op maat gemaakt voor u.

Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie afkomstig van de grond, de zon, het grondwater of de lucht. Ze verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen, sparen waardevolle grondstoffen en beperken de schadelijke CO2-uitstoot.  

U kan een warmtepompsysteem ook samen met een gas of mazoutinstallatie gebruiken, zo kunnen wij voor u de perfecte oplossing geven volgens uw behoefte.

Is uw gasinstallatie aan vernieuwing toe of wenst u over te schakelen van stookolie naar gas? Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u dat alles volgens de hedendaagse normen gebeurt?

Bij Holemans Group kan u terecht voor het plaatsen van een gasleiding tot het plaatsen of vervangen van uw verwarmingsinstallatie.

Is uw oude stookolieketel aan vervanging toe? De dag van vandaag kunnen er veel zuinigere stookolieketels geplaatst worden. Zelfs wandmodellen zijn dezer dagen geen aardigheid meer.

Bij Holemans Group kan u terecht voor het plaatsen van zowel de traditionele mazoutketel met brander vooraan alsook de nieuwe condenserende mazoutketels.

Ventilatie

Bij een ventilatiesysteem C wordt verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren.

De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd. De toevoer van verse lucht via roosters gebeurt in de droge ruimtes.

Bij een ventilatiesysteem C+ wordt verse lucht naar binnen gezogen via roosters in ramen.

De gebruikte binnenlucht wordt afgevoerd door middel van bewegingssensors die zich in de afvoermonden bevinden. Deze toepassing kan dus zowel in vochtige- als in droge ruimtes geplaatst worden.

Bij een ventilatiesysteem D gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch door 2 ventilatoren. Hier komen dus geen roosters in muren of ramen aan te pas. De verse buitenlucht wordt buiten aangezogen via ventielen. Deze bevinden zich op het dak of in de muur. Ook hier komt de verse buitenlucht terecht in de droge ruimtes zoals leefruimtes, slaapkamers en bureaus.

Ook de gebruikte binnenlucht in de natte ruimtes verdwijnt via ventielen. Een systeem D voert dus op volledig mechanisch wijze de gebruikte binnenlucht af en zuigt volledig mechanisch verse buitenlucht aan. Om deze reden wordt een systeem D ook wel balansventilatie genoemd.

Airconditioning of koeling

Energiezuinige technologieën voor de toekomst!

Wij werken met de gunstigste energielabels op de markt. U haalt uw voordeel uit een totaaloplossing die uitstekend comfort biedt zonder uw energiefactuur de hoogte in te jagen. Onze toewijding voor milieubewuste producten garandeert dat jaren vooruitlopen op de regelgeving.

Wij werken met enkel de beste merken, zoals o.a. :

Mitsubishi Electrics
86%
Fujitsu
46%